Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett enkelt sätt att ta tillvara frukten vartefter den mognar är att göra en romtopf. Njut plommonen med vaniljglass eller lättvispad grädde. Den klara fruktlagen kan drickas som likör till kaffet eller ringlas över glass.
Varva frukt och socker i en väl rengjord glasburk. Häll på så mycket rom att det täcker. Lägg gärna på ett fat med tyngd så att frukten hålls nere i rommen. Förvara burken mörkt och svalt.
Skaka om då och då så att sockret löser sig. Plommonen är färdiga att äta efter cirka fyra veckor, men blir bara bättre med tiden.
Allt eftersom frukten mognar eller äts kan ett nytt lager frukt, socker och rom läggas i.
Recept från Mitt kök