Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa praliner är ganska lätta att göra, men ta gärna någon till hjälp när de ska garneras. För att undvika kondens på tryffeln kan du lägga plastfilm direkt på tryffeln.
Koka upp grädde och honung. Hacka under tiden chokladen och lägg i en bunke. Häll över den kokta grädden och mixa med mixerstav.
När chokladen är 35–40° tillsätts smör och rom.
Täck tryffeln med plast och låt stelna i rumstemperatur över natten.
Lägg tryffeln i en spritspåse med slät tyll, ca 1 cm i diameter. Spritsa ut stänger på bakplåtspapper. Kyl stängerna.
Skär stängerna i 2–3 cm långa bitar.
Smält chokladen till garneringen. Doppa fingrarna i den smälta chokladen, rulla stängerna mellan fingrarna och därefter i kakao med hjälp av 2 gafflar. Förvara dem i rumstemperatur.