Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Romsill i glas

Recept på romsill i glas. Det är festligt att servera sill i glittriga glas! Perfekt till julbordet.

Romsill i glasRomsill i glasRomsill i glas
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 stinlagd sill- hela filéer eller 5-minuters-sill

Sås

  • 2 dlsmetana
  • 34 mskmajonnäs
  • 2 mskrödlök- finhackad
  • 1 mskdill- finhackad
  • 2 mskstenbitsrom- grovkornig röd

Till garnering

  • stenbitsrom- grovkornig röd
  • dillvippor

Gör så här

  1. Torka sillfiléerna med t ex hushållspapper och skär sedan i små bitar.

  2. Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Vänd ner sillbitarna och blanda försiktigt. Täck med plastfilm.

  3. Låt marinera 2-3 timmar eller över natten.

  4. Fördela i glas och garnera med rom och dillvippor inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök