Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Romsill

Recept på romsill. Rommen i den här sillinläggningen är oftast stenbitsrom, men det blir extra lyxigt att också blanda i forellrom.

Romsill
Romsill
Romsill
Garnera sillen med rom och dill. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 förp5-minuterssill- (à 420 g)
  • 1rödlök
  • 3 dlcrème fraiche
  • 2 dlmajonnäs
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 100 gforellrom- eller röd stenbitsrom

Garnering

  • 50 gforellrom- eller röd stenbitsrom
  • dill

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skala och finhacka löken.

  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, lök, dill, citronsaft och peppar. Vänd ner rommen.

  3. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i lagen. Låt stå i kylen 1 dygn före servering. Garnera sillen med rom och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Henrik Eriksson Falkman