Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Romrussinparfait med stekta äpplen

Förföriskt god parfait med smak av romdränkta russin och kokos toppas med nystekta äppelskivor. Passar även bra till ananas och apelsin.

Romrussinparfait med stekta äpplen
Romrussinparfait med stekta äpplen
Romrussinparfait med stekta äpplen
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 dlsultanrussin
  • 0,5 dlkokosflingor- rostade
  • 0,5 dlrom
  • 6 dlgrädde
  • 6 stäggulor
  • 1,5 dlsocker

Till servering

  • 68 stvinteräpplen- svenska, typ Ingrid Marie
  • smör- till stekning
  • 2 msksocker

Gör så här

  1. Blötlägg russinen i rom och låt dem ligga och dra i romen i cirka 12 timmar.

  2. Pensla en sockerkaksform med majsolja.

  3. Vispa grädden tills den blir toppig.

  4. Blanda äggulor och socker. Vispa blandningen fluffig. Rör ner russinen och kokosflingorna.

  5. Vänd ner grädden i äggsmeten lite åt gången. Häll blandningen i formen och ställ i frysen i minst 6 timmar.

  6. Innan servering. Skär äpplena i skivor, strö över sockret och stek dem mjuka några minuter. Servera parfaiten med de ljumna äppelskivorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök