Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Romrussinkaka

Recept på romrussinkaka. Baka kakan 2 dagar före servering. Den blir bara godare om smakerna hinner mogna ordentligt.

RomrussinkakaRomrussinkakaRomrussinkaka
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1,5 dlsultanrussin
  • 0,5 dlrom- mörk
  • 100 gsötmandel
  • 100 gmjölkchoklad
  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 200 gsmör
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Grovhacka mandel och mjölkchoklad. Bryt den mörka chokladen i bitar.

  2. Lägg smöret i en kastrull och låt den mörka chokladen smälta i smöret under omrörning. Låt svalna.

  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i chokladsmeten. Blanda ner äggvispet och russinen.

  4. Klä bottnen på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formen. Häll i smeten och strö över den ljusa chokladen och mandeln.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna och ställ den kallt över natten. Pudra över kakao och servera.

Vad tyckte du om receptet?