Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rompunch - bål med mörk rom, lime och frukt

Recept på rompunch, en svalkande bål med mörk rom och frukter. I en rompunch är det viktigt att det finns balans mellan starkt, sött och syrligt.

Rompunch - bål med mörk rom, lime och frukt
Rompunch - bål med mörk rom, lime och frukt
Rompunch - bål med mörk rom, lime och frukt
Rompunch - svalkande bål med mörk rom Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 flaskamörk rom- (350 ml)
  • 1apelsin
  • 68jordgubbar
  • 150 gmango- fryst
  • 2lime
  • 1 dlkonc jordgubbssaft
  • 1 flaskacitronlemonad- (850 ml)

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor och sedan i mindre bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i små bitar.

  2. Lägg apelsin, jordgubbar och fryst mango i en stor tillbringare. Häll på rom och låt stå i kylen i ca 1 tim.

  3. Halvera och pressa saften ur limen. Häll limesaft, jordgubbssaft och lemonad i tillbringaren och rör om. Servera.

Vad tyckte du om receptet?