Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Romkörsbär med mascarponeparfait

En härlig sommardessert med vuxna smaker!

Romkörsbär med mascarponeparfait
Romkörsbär med mascarponeparfait
Romkörsbär med mascarponeparfait
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 gkörsbär- eller bigarråer
  • 1 dlkörsbärssaft- ex Brunneby musteri
  • 0,5 dlrom- ljus
  • 1 dlvit sirap

Parfait

  • 1äggula
  • 1 dlflorsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 250 gmascarpone
  • 1 mskkörsbärssaft- eller romkörsbärssaft
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlmandelspån- rostat

Dekoration

  • mynta

Gör så här

  1. Skölj och dela körsbären och ta ur kärnorna. Har du en körsbärsurkärnare använd den och låt bären vara hela.

  2. Blanda körsbärssaft, ljus rom och vit sirap i en burk med lock. Tillsätt bären och låt de marineras, ca 1 dygn.

  3. Vispa äggula och florsocker fluffigt i en bunke. Vispa grädden fluffigt, men inte hårt. Tillsätt mascarpone och vispad grädde i äggvispet. Smaksätt med körsbärssaft och vaniljsocker. Rör ner rostade mandelspån. Fördela blandningen i 4 plastformar och frys in, ca 5 timmar.

  4. Doppa formarna i hett vatten och vänd dem uppochner i ett serveringsglas, så att parfaiten lossar. Låt gärna parfaiten stå i kylen, 30 minuter innan serveringen. Lägg körsbären och lite av saften runtom. Dekorera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök