Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ananas får en rikare smak när den flamberas. Här serveras den med len sabayonne och kokos.
Blanda äggulor, strösocker, vin i en rostfri bunke. Koka upp vatten i en gryta och ställ bunken i vattenbadet. Vispa oavbrutet tills termometern visar 65 grader och det bildats ett fluffigt äggskum. Ta upp bunken och fortsätt att vispa tills äggskummet svalnat, cirka 5 minuter.
Smält råströsockret i en stekpanna på medelvärme. Rör inte om. Tillsätt smöret när sockret smält och lägg ner ananasskivorna. Stek dem varma på båda sidor.
Stäng av köksfläkten och ha ett passande lock till stekpannan i närheten – för att kväva eventuellt uppflammande höga lågor.
Slå på rom och låt den bli varm. Tänd på och flambera ananasen. Lägg upp på desserttallrikar och skeda över sabayonnesås och dekorera med kokosflagor och zestat limeskal.
Recept från Mitt kök