Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sockerkakan har fått svarta prickar av vanilj från citrus- och romlagen. Jag har köpt färdig sockerkaka i butiken för att spara tid.
Minianansen har ingen hård rotstock i mitten, bara att skala och skiva.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Borsta apelsin och citron rena under varmt vatten och skär dem i skivor.
Lägg vaniljfrön och stång i en kastrull tillsammans med vatten, socker, apelsin och citron. Låt lagen koka ihop ca 5 min. Sila bort vaniljstång, apelsin- och citronskivor. Låt lagen svalna och blanda med rom.
Häll hälften av lagen i en trång form med kant. Stick försiktigt med en gaffel i kakan för att den lättare ska kunna dra åt sig lagen. Lägg i sockerkakan i formen och skeda över resterande lag. Låt kakan ligga och dra åt sig lagen i kylen minst 1 tim.
Servera med färsk skivad miniananas och lättvispad grädde.