Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En spansk sås som är urläcker till grillad lök, grillat kött eller varför inte till en bit fisk? Finns i många varianter då i stort sett varje hushåll har sitt eget recept.
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och kärna ur dem med en sked. Lägg tomaterna, med skalsidan neråt, i en ugnsfast form. Krossa vitlöksklyftorna, dela lite på dem och fördela dem därefter över tomaterna tillsammans med chilin. Ringla över olivolja och strö på salt. Sätt in formen mitt i ugnen och rosta i cirka 25 minuter eller tills tomaterna börjar få lite färg och ser ”torkade” ut.
Rosta under tiden mandel och hasselnötter i en torr stekpanna tills de börjar få färg.
Mixa samman de rostade tomaterna (inklusive olja, vitlök och chili) tillsammans med nötterna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt vinäger och rödvin samt en nypa socker. Tillsätt olivoljan droppvis och fortsätt mixa tills såsen fått en krämig konsistens.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Recept från Mitt kök