Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En elegant rätt som även passar som förrätt.
Bryt loss 20 små buketter från romanescon. Skär resten i grova bitar. Skala potatisen. Ångkoka potatis och romanescobitar i en gryta med ånginsats ca 20 min. Spara vattnet under ångkoksin-satsen.
Mixa romanesco och potatis med mixerstav till slät tjock puré. Rör i 1/2 dl olja och späd med ca 1/2 dl av kokvattnet. Krydda med 1 1/2 tsk salt och peppar.
Låt ansjovisen rinna av och torka den med lite hushållspapper.
Fräs romanescobuketterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 2 krm salt. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Blanda löken med romanescon och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt rödvinsvinäger och koka upp. Lägg upp purén på ett fat och fördela romanescofräset över. Lägg ansjovisen ovanpå. Servera direkt.