Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rom- och kräftsill

Stenbitsrom ger såsen ett härligt tuggmotstånd.

Rom- och kräftsill
Rom- och kräftsill
Rom- och kräftsill
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 45inlagd sill- hela filéer eller 2 förp 5-minuterssill

Sås

  • 1,5 dlkräftstjärtar
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 2 mskspad från kräftorna- ca
  • 1 mskdill- finhackad
  • 2 mskgräslök- finhackad
  • 23 mskröd stenbitsrom

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i bitar. Hacka kräftstjärtarna grovt.

  2. Blanda crème fraiche och majonnäs i en bunke. Smaka av med kräftspad. Blanda i dill, gräslök och rom. Vänd ner sill och kräftstjärtar.

  3. Täck sillen med plastfilm och låt stå övertäckt och kallt 3-4 timmar, gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök