Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt sidfläsk med dillrostade morötter och citron- och pepparrotskräm

Rökt sidfläsk finns inte alltid att köpa i vanliga livsmedelsbutiker, men det går förstås lika bra med rimmat fläsk.

Rökt sidfläsk med dillrostade morötter och citron- och pepparrotskräm
Rökt sidfläsk med dillrostade morötter och citron- och pepparrotskräm
Rökt sidfläsk med dillrostade morötter och citron- och pepparrotskräm

Rökt sidfläsk

  • 400 gsidfläsk- rökt eller rimmat
  • 1 tskmatolja

Dillrostade morötter

  • 56morötter- (400 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskhonung
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Citron- och pepparrotskräm

  • 100 gfärskost med pepparrot
  • 0,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskpepparrot- färsk riven
  • 0,5citron- rivet skal och saft
  • 2 krmsalt

Garnering

  • 4dillvippor- stora

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skär bort blasten och skär morötterna i långa stavar. Lägg morötterna på en plåt och blanda med salt, honung och olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills de är mjuka.

  3. Blanda i dillen, rör om ordentligt och smaka av med svartpeppar.

  4. Skär fläsket i skivor om det inte redan är skivat. Stek det knaprigt i oljan i en stekpanna.

  5. Blanda ihop alla ingredienserna till citron- och pepparrotskrämen.

  6. Fördela morötter och sidfläsk på tallrikarna. Toppa med krämen och garnera med dillvippor.

Vad tyckte du om receptet?