Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt röra på tunnbröd

Små goda tilltugg som påminner om rökt laxröra på tunnbröd. Vill man ha helt veganska tilltugg utesluter man äggen.

Elisabeth Johansson
Rökt röra på tunnbröd
Rökt röra på tunnbröd
Rökt röra på tunnbröd
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 230 gtofu- alspånsrökt (Yuipin)
  • 3salladslökar
  • 1majonnäs- vegansk (Hellman’s)
  • 0,5 dlsojayoghurt- (Planti Greek style gurt)
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 8 bitarhårt tunnbröd

Topping

  • 2ägg- hårdkokta
  • smörgåskrasse
  • rädisor- i skivor

Gör så här

  1. Skär tofun i bitar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda med majonnäs, yoghurt och gräslök. Vänd i tofu och salladslök. Krydda med peppar.

  2. Skala och skär äggen i klyftor. Lägg upp röran på tunnbröd precis före servering och toppa med krasse och rädisskivor. Lägg en äggklyfta på varje bit och servera.

Vad tyckte du om receptet?

På bilden syns också knäckebröd med vegetarisk skagenröra. Här är receptet: