Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt renstekstårta

Renstek, pepparrot, prästost och gräslök. Nordiska smaker är alltid lika uppskattat.

Rökt renstekstårta
Rökt renstekstårta
Rökt renstekstårta
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8rågbröd- tyskt eller landgångsbröd

Rensteksfyllning

  • 200 grökt renstek
  • 500 gkesella
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 6 dlvästerbottensost- grovriven
  • 2 mskdijonsenap
  • 3 dlcrème fraiche- lätt

Garnering

  • renstek
  • gräslök
  • valnötter
  • rädisor
  • druvor
  • bladstjälkselleri

Gör så här

  1. Hacka rensteken och blanda ingredienserna till rensteksfyllningen. Blanda ingredienserna till ostfyllningen.

  2. Kantskär brödet.

  3. Lägg två bröd bredvid varandra. Bred på hälften av rensteksfyllningen. Lägg på ett lager bröd och bred över hälften av ostfyllningen. Lägg på ett lager bröd till och bred över resten av rensteksfyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Bred resten av ostkrämen över hela tårtan.

  4. Plasta in och låt tårtan vila över natten i kylen så att brödet blir saftigt.

  5. Vid servering: Tryck hackad gräslök och valnötter runt tårtans kanter. Garnera med renstek, rädisor, druvor, nötter, gräslök och selleriblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök