Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot

Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter kan göras med både kallrökt och varmrökt renkött. Kallrökt är lite dyrare – men också lite godare! Färskostbollarna kan stå färdiga i kylen ca 2 timmar före servering.

Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot
Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot
Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 grenkött- rökt
  • 200 gfärskost- naturell
  • 2 tskpepparrot- finriven
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlörter- hackade, färska  t ex gräslök, persilja, dill, basilika

Gör så här

  1. Hacka renköttet. Blanda renkött, färskost, pepparrot och peppar till en röra. Forma smeten till små bollar.

  2. Lägg örterna på ett fat och rulla bollarna så att de täcks helt runtom.

Vad tyckte du om receptet?