Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta med rökt nötkött och pepparrot

En riktigt klassisk och god kombination med det salta röka nötköttet och pigga peppriga pepparroten.

Smörgåstårta med rökt nötkött och pepparrotSmörgåstårta med rökt nötkött och pepparrotSmörgåstårta med rökt nötkött och pepparrot
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 8landgångsbröd- vitt, utan kanter

Fyllning

  • 1gurka
  • 200 gnötkött- rökt
  • 50 gsmör
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 bitpepparrot- färsk, finriven
  • svartpeppar

Garnering

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 bitpepparrot- färsk, finriven
  • 1 mskcitronsaft
  • salt
  • peppar
  • 0,5 askmangoldskott
  • 300 gnötkött- rökt
  • 1 klaseblå druvor
  • 1 knipparädisor
  • 1 askärtskott

Gör så här

  1. Lägg ut två brödskivor till en avlång tårta eller forma till en rund.

  2. Skala, kärna ur och finhacka gurkan. Strimla nötköttet och blanda med smör och pepparrot till en smidig massa. Rör ner crème fraiche, gurka och krydda med svartpeppar. Varva bröd och fyllning. Avsluta med ett lager bröd.

  3. Vispa grädden tjock och pösig. Blanda med riven pepparrot och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

  4. Täck tårtan med pepparrotsvisp och garnera med mangold, skivor av nötkött, druvor, rädisor och ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök