Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt makrillmacka med äggsallad och färskpotatis

Recept på matig macka med rökt makrill som ger en härlig sommarsmak. Färskpotatis, rökt fisk och rejält med dill. Variera med rökt lax.

Rökt makrillmacka med äggsallad och färskpotatis
Rökt makrillmacka med äggsallad och färskpotatis
Rökt makrillmacka med äggsallad och färskpotatis
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 grökt makrill- -filé
  • 1rödlök
  • 4ägg
  • 1 krukadill
  • 1 dlgräddfil
  • 2 mskkapris- + 1 msk
  • 300 gpotatis- kokt
  • 2gemsallad
  • 4 skivorfullkornsbröd- (à 60 g)
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa fisken och dela den i mindre bitar.  Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg löken i vatten ca 10 min för att dra ur lite av den starka smaken.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten. Låt koka upp och koka sedan 6 min. Spola äggen i kallt vatten och skala dem. Låt svalna.

  3. Hacka äggen och hälften av dillen. Blanda ägg, dill, gräddfil, 2 msk kapris och 1 krm peppar.   Skiva potatisen. Fördela potatis, sallad, makrill och äggsallad på bröden. Garnera med rödlök, dill och 1 msk kapris. 

Vad tyckte du om receptet?