Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt makrill med ljummen färskpotatissallad

Det går lika bra med varmrökt lax eller annan rökt fisk.

Rökt makrill med ljummen färskpotatissallad
Rökt makrill med ljummen färskpotatissallad
Rökt makrill med ljummen färskpotatissallad
Rökt makrill med ljummen färskpotatissallad Foto: Ulrika Pousette

Rökt makrill med ljummen färskpotatissallad

  • 800 gfärskpotatis
  • 2rökta makrillar- (à 500 g)
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 2,5 tsksalt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5gul lök
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 ljordgubbar
  • 1 askspäda salladsblad- (70 g)

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Ta bort skinn och ben från fisken.

  2. Blanda crème fraiche med pepparrot och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skala och finhacka löken. Vispa ihop olja, vinäger, 2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner löken i dressingen.

  4. Halvera potatisen. Snoppa och halvera jordgubbarna. Häll dressingen över potatisen och vänd runt. Vänd i salladsblad och jordgubbar.

  5. Servera potatissalladen med rökt fisk och pepparrotscrème.

Vad tyckte du om receptet?