Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt makrill med jordgubbs- och spenatsallad med picklad fänkål

Det är superhärligt med rökt fisk på sommaren. Vårt tips är att förvara rökt fisk kallt i kylen, gärna inlindad i folie, för att undvika att andra varor tar smak.

Rökt makrill med jordgubbs- och spenatsallad med picklad fänkål
Rökt makrill med jordgubbs- och spenatsallad med picklad fänkål
Rökt makrill med jordgubbs- och spenatsallad med picklad fänkål
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 200 gfärskpotatis- kokt
  • 0,5isbergssallad
  • 65 gbabyspenat
  • 250 gjordgubbar

Picklad fänkål

  • 1fänkål
  • 2 mskättiksprit
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten

Servera med

  • 4makrillfiléer
  • dill

Gör så här

  1. Börja med att pickla fänkålen. Blanda i en lag av ättiksprit, socker och vatten, koka upp och låt svalna något. Lägg ner tunt skivad fänkål i lagen. Låt stå kallt, 10 minuter.

  2. Skiva färskpotatisen och lägg på botten av tallrikarna. Riv isbergssallaten i bitar och blanda med spenat och lägg ovanpå. Dela jordgubbarna och fördela ovanpå. Krama ur fänkålen och lägg i mitten. Fördela skinnfria bitar makrill på salladen. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Det är superhärligt med rökt fisk på sommaren. Vårt tips är att förvara rökt fisk kallt i kylen, gärna inlindad i folie, för att undvika att andra varor tar smak.

Recept från Mitt kök