Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt laxtartar med pepparrotskräm och smörstekt kavring

Recept på rökt laxtartar med pepparrotskräm och smörstekt kavring. Lax i form av en liten tartar med friskt äpple, pepparrotskräm och smörstekta kavringsmulor på toppen.

Rökt laxtartar med pepparrotskräm och smörstekt kavringRökt laxtartar med pepparrotskräm och smörstekt kavringRökt laxtartar med pepparrotskräm och smörstekt kavring
Rökt laxtartar Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 300 gkallrökt lax
  • 1 stortäpple- Granny Smith
  • 1 litenrödlök
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 knippagräslök
  • 2 skivorkavring
  • 1 msksmör

Pepparrotskräm:

  • 2 dlcrème fraiche
  • 23 mskpepparrot- finriven
  • 0,5 tskhonung
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Tärna laxen. Kärna ur och fintärna äpplet. Skala och finhacka löken. Blanda lax, äpple och lök med citronsaften. Hacka gräslöken och vänd i. Fördela salladen i små glas. 

  2. Pepparrotskräm: Rör ihop ingredienserna och lägg en sked på toppen i varje glas.

  3. Smula kavringen och stek den knaprig i smör. Strö smulorna på tartaren vid servering.

Vad tyckte du om receptet?