Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt laxsill

Krämig sill med smak av rökt lax.

Rökt laxsill
Rökt laxsill
Rökt laxsill

Ingredienser

  • 1 burklöksillsfilé- (540 g)
  • 150 gkallrökt lax
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 tskgräslök- hackad
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlgräddfil
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 0,25rödlök

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.

  2. Skär laxen i mycket små bitar. Blanda laxen med gräddfil, crème fraiche och majonnäs.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda ner röd- och gräslök i laxsmeten. Vänd ner sillen. Smaka av med peppar.

  4. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Den är hållbar ca 1 vecka i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Servera gärna sillen med dill- och citronsnaps

Smakprov på särskilt lyckade kryddkombinationer från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Foto: Agneta Thorsén

Färskrökt lax, gräslök och rödlök samsas med sillfiléer i en krämig sås. Till detta serveras krogens egen snapsklassiker. 

– Här har vi använt två av våra bästa snapskryddor, dill och citron, i en snaps som är lika god till sillen som till en varm fiskrätt.

Här hittar du receptet på dill- och citronsnaps.