Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt laxrilette

Rör ihop en somrig rilette med varmrök lax – perfekt som fyllning i sommarens picknickmackor, eller som tilltugg ihop med bitar av knäckebröd eller rostat surdegsbröd.

Rökt laxrilette
Rökt laxrilette
Rökt laxrilette
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 300 gvarmrökt laxkött
  • skal- rivet och saft av 1/2 citron
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 3 mskgräslök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 1,5 mskkapris- hackad
  • 3 mskcornichons- fintärnade
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Mjukrör smöret. Mosa laxköttet med en gaffel. Rör i lax, citron och yoghurt i smöret. Rör om så att allt blandas och blir lite trådigt.

  2. Blanda i örter, kapris och cornichoner. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kylen, men ta fram en stund före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök