Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg en lax på grillen när du vill unna dig något riktigt gott. Med olika tillbehör kan du variera smakerna många gånger om. Här får en het aioli ge lite sting åt rätten.
Blanda alla ingredienser till saltet.
Rökt lax: Lägg laxen på ett fat med skinnsidan neråt. Strö över saltet och låt stå i cirka 20 minuter.
Lägg laxen med skinnsidan ner på indirekt värme i grillen med kol på sidorna. Stäng locket men låt ventilen vara öppen. Laxen är färdig när den har en innertemperatur på 48–50 grader.
Skär citronen i skivor och lägg på laxen mot slutet.
Grillad citron: Dela citronerna på mitten och lägg på grillen med snitt ytan neråt.
Potatissallad med avokado: Dela potatisen. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Hacka eller strimla löken och salladslöken. Blanda alla ingredienser i en skål.
Dressing till potatissalladen: Vispa ihop äppelcidervinäger och senap, droppa i oljan under vispning. Blanda i senapsfrö. Vänd ihop potatis salladen med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Het aioli: Blanda ihop alla ingredienserna.
Servering: Lägg upp laxen på ett stort fat och servera med tillbehören.
Recept från Mitt kök