Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bläcksåsen liknar en gravlaxsås. Bläcket ger ingen smak, bara färg.
Skär bort skinnet från laxen. Skär den i två bitar. Blanda vatten och salt och rör tills saltet löst sig. Lägg i laxen och låt stå ca 1 timme i kylen.
Ta upp laxen och skölj av den med kallt vatten. Torka torr med hushållspapper. Krydda runt om med tandoorikrydda.
Strö ett tunt jämt lager alspån i botten på folieformen. Lägg ett ark folie ovanpå spånen. Lägg i laxen och sätt på locket.
Hetta upp en tom kastrull eller gjutjärnspanna. Sätt ner formen och rök laxen 2 min. Ta upp laxen och låt den kallna.
Mixa ost, creme fraiche och salt med mixerstav till en slät kräm.
Sås: Blanda senap, vinäger och socker. Vispa i oljan. Smaka av med salt och ev bläckfiskbläck.
Skär laxen i 16 tunna skivor. Lägg upp på tallrikar och klicka ostkrämen vid sidan om. Garnera med bläcksås, chips, avrugakaviar och dill.