Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt lax

Rökt lax blir extra god när den röks eller grillas med enris.

Rökt lax
Rökt lax
Rökt lax
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 glaxrygg- som varit fryst 3 dygn
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5salt
  • 4dillstjälkar
  • 1 mskvitpeppar- krossad
  • 2 kvistarenris

Gör så här

  1. Gnid in laxen med socker och salt. Lägg på grovhackade dill­stjälkar och strö över peppar. Grava laxen i kylen ca 2 dygn.

  2. Rök laxen i en röklåda eller på grill med enris försiktigt på låg värme ca 5 min. Låt den kallna i kylen.

  3. Torka av laxen med hushålls­papper och skär bort skinnet. Skär fisken i skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Fredrik Björlin