Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt lamm & med rotsakswok

Packa allt i påsar eller burkar med lock och woka ute på grillen eller i stekpanna över öppen eld.

Rökt lamm & med rotsakswok
Rökt lamm & med rotsakswok
Rökt lamm & med rotsakswok

Ingredienser

  • 150 glammfiol- rökt
  • 1lök- röd
  • 1morot- stor
  • 100 grotselleri
  • 1palsternacka
  • 0,5paprika- röd
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gbroccoli- färsk
  • 2 mskmatolja
  • 1 tsksambal oelek
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 grucolasallad

Gör så här

  1. Skär lammfiolen i strimlor. Skala och strimla rödlök, morot, rotselleri och palsternacka. Strimla paprikan. Skala och riv vitlöken. Dela broccolin i mindre buketter och förväll den 1–2 min i lättsaltat vatten.

  2. Woka grönsakerna i olja i stekpanna eller wokpanna. Lägg sedan i lammstrimlor. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Garnera med rucolasallad.

Vad tyckte du om receptet?