Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett

Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett  passar bra att äta när det är varmt te. Hirsmixen innehåller bland annat bovete och gröna ärter vilket gör att den är rik på både protein och fibrer.

Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett
Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett
Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gkalkonbröst- rökt, i tunna skivor
  • 200 ghirsmix- Zeta
  • 3nektariner
  • 200 gsalladsmix
  • 50 gvalnötter
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Koka hirsmixen enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Blanda hirsmix med nektariner och sallad på ett fat. Toppa med kalkonskivorna.

  3. Finhacka hälften av nötterna. Blanda dem med 2 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll vinägretten över salladen.

  4. Grovhacka resten av nötterna och strö dem över salladen. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?