Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt fisk, skaldjur, chiliaioli och hovmästarsås

Snabblagad helgmiddag får man när man köper färdigrökt fisk och skaldjur. Rör ihop några goda såser och servera med kokt färskpotatis eller bara med bröd.

Rökt fisk, skaldjur, chiliaioli och hovmästarsåsRökt fisk, skaldjur, chiliaioli och hovmästarsåsRökt fisk, skaldjur, chiliaioli och hovmästarsås
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kgrökt fisk- och skaldjur, t ex varmrökt lax, varmrökt makrill, rökta räkor och musslor

Chiliaioli:

  • 2 dlmajonnäs
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskchipotlepasta
  • 1 mskketchup
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Hovmästarsås:

  • 1,5 dlsenap
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 3 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskdill- hackad

Tillbehör:

  • 1 knippagrön sparris
  • citronklyftor
  • dill
  • färskpotatis- nykokt

Chiliaioli:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Krydda med salt och peppar.

Hovmästarsås:

  1. Vispa ihop senap, socker och vinäger. Droppa i oljan i en tunn stråle och vispa kraftigt under tiden. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.

  3. Lägg fisk och skaldjur på ett fat. Lägg på sparris, citronklyftor och dill. Servera med de båda såserna och nykokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?