Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt fisk med rostad färskpotatis och rädispesto

Rökt fisk med rostad färskpotatis och rädispesto är god sommarmat. Pesto går att göra av allt grönt, inte bara basilika. Har du lite rucola eller spenat över fungerar det fint. Att använda blast från rädisor och morötter blir också jättegott.

Rökt fisk med rostad färskpotatis och rädispesto
Rökt fisk med rostad färskpotatis och rädispesto
Rökt fisk med rostad färskpotatis och rädispesto
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 600 grökt fiskfilé- t ex makrill
  • 1 kgfärskpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Rädispesto

  • 75 grädisblad- (från en stor knippa)
  • 1 dlsolrosfrön- rostade
  • 1 dlparmesan
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • rädisor- tunt hyvlade med olivolja, flingsalt och svartpeppar
  • nässlor- ev lättstekta

Gör så här

  1. Pesto: Mixa alla ingredienser i matberedare. Krydda med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur medan resten tillagas.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen 20–25 min, tills den är gyllene. Blanda potatisen med lite av peston och lägg upp på ett fat.

  3. Servera fisken med potatisen, resten av peston och gärna tunt hyvlade rädisor och lättstekta nässlor.

Vad tyckte du om receptet?