Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt fisk med potatissallad

Pistaschnötter ger potatissalladen extra tuggmotstånd och rucola bidrar med lite pepprighet.

Rökt fisk med potatissallad
Rökt fisk med potatissallad
Rökt fisk med potatissallad

Ingredienser

  • 300 gpotatis
  • 50 grucolasallad
  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade och hackade
  • 2 mskparmesan- grovriven
  • 2makrillfiléer- rökta (150 g)

Dressing

  • 2 mskvatten
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskolivolja
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 nypaflingsalt

Gör så här

  1. Skrapa eller skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten 15–20 min tills den är mjuk.

  2. Skölj salladen och skär potatisen i lagom stora bitar.

  3. Lägg potatis, rucola, pistaschnötter och parmesan i en skål och blanda runt. 4.Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Strö över flingsalt.

  4. Lägg upp makrillfiléer och potatissallad på tallrikar och servera.

Vad tyckte du om receptet?