Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt fisk med äppel- och sellerisallad

En sallad som är god till alla sorters fiskar. Här är det skivad kallrökt

hälleflundra men den är lika god till rökt lax, rökt makrill eller

böckling och även till gravad fisk.

Rökt fisk med äppel- och sellerisalladRökt fisk med äppel- och sellerisalladRökt fisk med äppel- och sellerisallad

Ingredienser

  • 200 gfisk- rökt, skinn och benfri

äppel- och sellerisallad

  • 150 grotselleri- en bit
  • 1 stortäpple- stort
  • 1 mskmajonnäs
  • 1vitlök- knivsudd finhackad
  • 1 msktimjanblad- färska
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar

Örtdressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskbasilika- finhackad
  • 1 krmcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar

Tillbehör

  • 4limeklyftor
  • timjan- kvistar

Gör så här

  1. Äppel- och sellerisallad: Skala rotsellerin och skär den i fina strimlor. Förväll dem ca 1 min i kokande lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och strimla äpplet. Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar

  2. Örtdressing: Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg upp fisken på tallriken med äpple- och sellerisallad. Häll över örtdressingen och garnera med limeklyftor och timjan.

Vad tyckte du om receptet?