Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt ankbröst med ostgratinerad endiv

Endivens lite beska smak dämpas i den gräddiga gratängen.

Rökt ankbröst med ostgratinerad endiv
Rökt ankbröst med ostgratinerad endiv
Rökt ankbröst med ostgratinerad endiv
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1rökt ankbröst- (ca 250 g)
  • 4endiver
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 75 ggruyère
  • 2 krmsalt- + 1 krm
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 1,5 mskolivolja
  • 0,75 mskbalsamvinäger- vit
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gmâchesallad
  • 25 gmandlar- rostade, salta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera endiverna. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Koka upp grädden. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa i grädden. Låt koka upp. Riv osten. Blanda ner osten i grädden och krydda med 2 krm salt och cayennepeppar. Häll såsen över endiverna och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Skär ankbröstet i skivor. Blanda olja, vinäger, 1 krm salt och peppar. Häll dressingen över köttet. Toppa med sallad och grovhackade mandlar. Servera ankbröstet med endiverna.

  4. Foto Lina Eriksson 5/18

Vad tyckte du om receptet?