Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Endivens lite beska smak dämpas i den gräddiga gratängen.
Sätt ugnen på 250°. Halvera endiverna. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och lägg dem i en ugnssäker form.
Koka upp grädden. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa i grädden. Låt koka upp. Riv osten. Blanda ner osten i grädden och krydda med 2 krm salt och cayennepeppar. Häll såsen över endiverna och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Skär ankbröstet i skivor. Blanda olja, vinäger, 1 krm salt och peppar. Häll dressingen över köttet. Toppa med sallad och grovhackade mandlar. Servera ankbröstet med endiverna.
Foto Lina Eriksson 5/18