Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökt anka med jordgubbskimchi

Kimchi är ursprungligen en ­kryddstark, koreansk smårätt gjord på syrade ­grönsaker, ofta med kinakål som bas.

Rökt anka med  jordgubbskimchiRökt anka med  jordgubbskimchiRökt anka med  jordgubbskimchi

Ingredienser

  • 100 gkinakål
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvatten
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 mskströsocker
  • 1 tskingefära- finriven
  • 2pak choi- (à 100 g)
  • 50 gvattenmelon
  • 150 gjordgubbar
  • 2 tsksesamfrön- svarta
  • 1ankbröst- (ca 300 g) rökt

Gör så här

  1. Finstrimla kinakålen. Blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet. Häll av vattnet.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda vitlök, chili, limesaft, socker och ingefära. Finstrimla den ena paksoien och vänd ner i blandningen. Blanda ner kinakålen.

  3. Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vänd ner frukten i kålen.

  4. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Skär ankbröstet i tunna skivor.

  5. Lägg upp blad av paksoi på serveringsskedar eller små fat. Lägg på ankbröst och jordgubbskimchi. Strö över sesamfrön och servera.

Vad tyckte du om receptet?