Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här behövs en Abu-rök eller liknande rök. Saknas en rök kan man pensla fisken med liquid smoke och sedan försiktigt grilla den i ett halster någon minut på varje sida.
Skölj av fiskfiléerna och torka dem lätt. Pressa över citronsaft och gnid in dem med salt och peppar.
Ställ röken på en brandsäker plats. Strö rökspån i bottnen och komplettera gärna med lite enris. Lägg fiskfiléerna på gallret och lägg på locket. Fyll koppen med T-röd och tänd på. Flytta in koppen till mitten av röken. Rök ca 5 min efter att det har börjat ryka ordentligt.
Skala och halvera potatisen. Rör ihop crème fraiche, gräddfil och majonnäs. Finhacka örterna. Skala och skiva löken tunt. Rör försiktigt ner potatis, örter och lök i såsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera den nyrökta fisken med potatissallad och tomatsallad.