Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökig Waldorfsallad i glas

Vindruvor, äpple och kalkon som rörs ihop med majonnäs, crème fraiche och senap till en krämig förrätt.

Rökig Waldorfsallad i glas
Rökig Waldorfsallad i glas
Rökig Waldorfsallad i glas
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gdruvor- kärnfria blå
  • 1äpple
  • 12blekselleristjälkar
  • 100 grökt kalkon- skivad
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tskdijonsenap
  • peppar
  • 810salladsblad
  • 30 gvalnötter- pecan eller

Gör så här

  1. Halvera druvorna. Kärna ur och tärna äpplet och skiva bleksellerin. Rulla ihop kalkonskivorna och skiva dem så att det blir strimlor.

  2. Rör samman majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Vänd ner druvor, äpple, selleri och kalkon så att de blandas med krämen. Krydda.

  3. Stick ett salladsblad i varje glas och fördela salladen ovanpå. Strö över hackade nötter. Garnera eventuellt med ett äppelchips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök