Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökig kyckling i ugn (allt-i-ett)

En lätt rätt som sköter sig helt själv i ugnen. Den rökiga smaken på kycklingen kommer från liquid smoke, röksmak på flaska som finns i större livsmedelsbutiker.

Rökig kyckling i ugn (allt-i-ett)
Rökig kyckling i ugn (allt-i-ett)
Rökig kyckling i ugn (allt-i-ett)

Ingredienser

  • 1kyckling
  • 1 mskmajsolja
  • 2 tskliquid smoke
  • 1 tsksalt
  • 2 tskpaprikapulver- starkt
  • 2 mskolivolja

GRÖNSAKER

  • 6potatis- medelstora
  • 2morötter
  • 1broccolistånd
  • 0,5blomkålshuvud
  • 1rödlök
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 dlsvarta oliver- gärna Cerigna

TILLBEHÖR

  • 1matyoghurt- 10%, ev smaksatt med lite pressad vitlök

Gör så här

  1. Skölj kycklingen och torka med hushållspapper. Dela kycklingen i delar. Dela den först på mitten, uppifrån och ner. Skär sedan loss lårbenet och dela det i lår och ben. Skär till sist bort vingarna och dela bröstet i två delar.

  2. Blanda olja och ev liquid smoke i en liten skål och pensla kycklingen på både ut- och insidan. Salta och avsluta med att strö ett jämnt lager paprikapulver över kycklingen.

  3. Olja en långpanna eller form lätt och lägg i kycklingdelarna.

  4. Skölj och tvätta potatisen. Dela den i klyftor. Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Skölj broccoli och blomkål. Dela dem i mindre buketter. Skala och klyfta löken. Blanda grönsakerna med olja och salt i en bunke.

  5. Fördela grönsakerna runt kycklingen. Strö över oliverna och stek mitt i ugnen i 30-40 min i 225 grader. Prova med en sticka, så nära lårbenet som möjligt, att köttsaften är klar och genomskinlig. Servera genast med yoghurt, ev smaksatt med pressad vitlök och salt.

Vad tyckte du om receptet?