Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rökig chokladtryffel

Rökig chokladtryffelRökig chokladtryffelRökig chokladtryffel
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 225 ggrädde
  • 300 gmörk choklad- cirka 64 % (finhackad)
  • 30whisky- ml/2 msk rökig till exempel Ardbeg eller Laphroaig
  • 23 mskkakao

Gör så här

  1. Värm upp grädden, ta bort eventuellt skinn. Häll över chokladen, låt dra 5-10 minuter.

  2. Rör om till allt fördelas och blivit krämigt och klumpfritt, annars smält i vattenbad. Tillsätt whiskyn och blanda.

  3. Låt stå tills smeten stelnar och man kan forma tryfflar. Rulla sedan i kakao eller riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök