Recept ur ”Laga älg och annat vilt” av Anders Levén (Semic). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Whiskyn och den rökta chilin ger detta en härlig bbq-smak – för en ”vildare” tacokväll. Friterade, spröda tunnbrödskex är en delikatess till. Du kan enkelt göra dem själv genom att skära mjukt tunnbröd i remsor och fritera dem gyllene i 180 grader het olja. Låt dem droppa av på hushållspapper.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär loss kornen från majskolven och tärna tomaterna fint. Skölj bönorna och blötlägg anchochilin en stund.
Fräs köttet i smör och olja i en rymlig gryta. Ha i lök och vitlök, råa majskorn, tomattärningar och små svarta bönor.
Hacka anchochilin fint och ha i också den, tillsammans med paprikapulver, chilisås och chipotlechili. Avsluta med whisky och vatten och låt allt koka i minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Späd eventuellt chiligrytan med lite vatten så att konsistensen blir efter behag.
Servera med friterat tunnbröd och sallad.
Recept ur ”Laga älg och annat vilt” av Anders Levén (Semic). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök