Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rögeriets senapsgravade sill

Denna härliga senapsgravade sill tar två dagar att göra. Ett tips är att undvika olivolja som kan göra senapssåsen bitter i smaken.

Rögeriets senapsgravade sillRögeriets senapsgravade sillRögeriets senapsgravade sill
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1 kgsillfiléer- gärna köpta i en fiskaffär

Lag för gravning

  • 1 dlättiksprit- (24 %)
  • 7 dlvatten
  • 0,5 dlsalt

Kryddsättning

  • 3 dlsenap- söt vanlig
  • 3 mskskånsk senap
  • 3 mskdijonsenap
  • 2 dlsocker
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskvitpeppar- finmalen
  • 1,5 dldill- hackad
  • 2 dlolja- gärna rapsolja

Gör så här

  1. Blanda gravningslagen så att saltet löser sig.

  2. Dra skinnet av sillfiléerna.

  3. Lägg filéerna i gravningslagen och rör försiktigt. Låt filéerna ligga kallt i drygt 1 dygn i kylskåp.

  4. Blanda alla ingredienser till kryddsättningen utom oljan och dillen i en mixer.

  5. Häll i oljan i en fin stråle medan mixen går.

  6. Rör i den hackade dillen.

  7. Slå senapssås över de gravade, väl avrunna sillfiléerna. Låt stå kallt och dra i 4 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Denna härliga senapsgravade sill tar två dagar att göra. Ett tips är att undvika olivolja som kan göra senapssåsen bitter i smaken.

Recept från Mitt kök