Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödvinsvinäger - recept

Vinägern kan smaksättas direkt eller hällas upp i flaskor och lagras mörkt i ca 1 månad.

Rödvinsvinäger - receptRödvinsvinäger - receptRödvinsvinäger - recept
Hemgjord rödvinsvinäger, en basvinäger som sedan kan smaksättas. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 75 clrött vin- (8–10 %)
  • 25 clvitvinsvinäger- opastöriserad

Gör så här

  1. Blanda vin och vinäger i en väl rengjord glasburk, ca 1 1/2 liter. Täck över med en bomullsduk och spänn fast med ett snöre. Låt stå mörkt i rumstemperatur, ca 20 °, i ca 1 månad. 

  2. Efter ca 1 månad kan man se om det om det har bildats en vinägermoder. Smaka försiktigt med hjälp av ett sugrör utan att störa vinägermodern. Ta försiktigt bort vinägermodern och spara till nästa sats. Sila sedan över vinägern genom ett kaffefilter i väl rengjorda flaskor. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?