Recept från Mitt kök
Läs också: Så lyckas du med såsen - kockens bästa knep
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiker som passar bra till en köttbit. Schalottenlöken är lite mildare än vanlig gul lök och passar bättre i den här såsen.
Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i lite smör i en kastrull. Häll i rödvinet och lägg i lagerblad och timjan.
Koka ner vätskan till hälften och tillsätt sedan kalvfonden. Om du använder koncentrerad fond på flaska, späd den enligt anvisningarna så att du får 3 deciliter buljongvätska. Låt såsen koka ihop ytterligare. Tillsätt vinäger.
Montera såsen genom att vispa i smör.
Smaka av med salt och peppar och sila såsen i en chinoise.
Recept från Mitt kök
Läs också: Så lyckas du med såsen - kockens bästa knep