Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den svarta trumpetsvampen är en verklig delikatess. Lite tryffelolja förhöjer svampsmaken men överdosera inte, tryffel kan lätt ta överhanden. Först gör du en klassisk rödvinssås, sedan tillsätter du godsakerna.
Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i lite smör i en kastrull. Häll i rödvinet och lägg i lagerblad och timjan.
Koka ner vätskan till hälften och tillsätt sedan kalvfonden. Om du använder koncentrerad fond på flaska, späd den enligt anvisningarna så att du får 3 deciliter buljongvätska. Låt såsen koka ihop ytterligare. Tillsätt vinäger.
Montera såsen genom att vispa i smör.
Smaka av med salt och peppar och sila såsen i en chinoise.
Blanda rödvinssåsen med sojan.
Hacka bananschalottenlöken. Ansa svampen och skär i mindre bitar.
Fräs lök och svamp och rör ner i såsen.
Smaka av med tryffelolja.
Recept från Mitt kök