Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödvinssås med svart trumpetsvamp

Den svarta trumpetsvampen är en verklig delikatess. Lite tryffelolja förhöjer svampsmaken men överdosera inte, tryffel kan lätt ta överhanden. Först gör du en klassisk rödvinssås, sedan tillsätter du godsakerna.

Rödvinssås med svart trumpetsvamp
Rödvinssås med svart trumpetsvamp
Rödvinssås med svart trumpetsvamp
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 msksoja- kinesisk
  • 1bananschalottenlök
  • 200 gsvart trumpetsvamp
  • tryffelolja- några droppar

Rödvinssås

  • 2schalottenlökar
  • smör- till stekning
  • 3 dlrödvin
  • 1lagerblad
  • 1 kvisttimjan
  • 3 dlkalvfond
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 msksmör
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i lite smör i en kastrull. Häll i rödvinet och lägg i lagerblad och timjan.

  2. Koka ner vätskan till hälften och tillsätt sedan kalvfonden. Om du använder koncentrerad fond på flaska, späd den enligt anvisningarna så att du får 3 deciliter buljongvätska. Låt såsen koka ihop ytterligare. Tillsätt vinäger.

  3. Montera såsen genom att vispa i smör.

  4. Smaka av med salt och peppar och sila såsen i en chinoise.

  5. Blanda rödvinssåsen med sojan.

  6. Hacka bananschalottenlöken. Ansa svampen och skär i mindre bitar.

  7. Fräs lök och svamp och rör ner i såsen.

  8. Smaka av med tryffelolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök