Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel

Recept på rödvinspocherade fikon. Mustig och kryddig dessert som är perfekt att förbereda.

Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel
Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel
Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel

Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel

  • 10fikon
  • 1vaniljstång
  • 5 dlrödvin
  • 2,5rörsocker
  • 1kanelstång
  • 1 bitapelsinskal- utan det vita (ca 10 cm lång)
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Ansa och skär fikonen i halvor eller klyftor. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.

  2. Häll vin och socker i en vid panna. Lägg i vaniljstång och -frön, kanelstång och apelsinskal.

  3. Låt koka utan lock tills ca 2/3 återstår, ca 10 min. Rör då och då. Vispa i smöret. Lägg i fikonen och låt sjuda ca 5 min. Servera fikonen ljumma med glass och ringla lagen över.

Vad tyckte du om receptet?