Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade vildsvinsspett med kantarellpasta

Grillspett med vildsvin. En klassisk, enkel marinad ger fin mustighet åt spetten.

Marinerade vildsvinsspett med kantarellpasta
Marinerade vildsvinsspett med kantarellpasta
Marinerade vildsvinsspett med kantarellpasta
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gvildsvinskarré- eller ytterfilé
  • 200 grökt sidfläsk i bit
  • 1 litenpurjolök
  • 1grön paprika
  • 3 dlrött vin
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlpersilja, salvia och gräslök- finhackad

Sallad

  • 300 gpasta- t ex mezze maniche
  • 8lökar- färska, utan stjälk eller steklök
  • 250 gkantareller
  • 150 gskogschampinjoner
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 msksherryvinäger- eller rödvinsvinäger

Tillbehör

  • 48grillspett

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3   cm. Tärna fläsket. Ansa och skär purjolöken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Varva kött, fläsk, purjolök och paprika på grillspett. Lägg spetten i en form. Häll över vinet. Låt stå i kylen ca 12 timmar. Vänd dem efter halva tiden.

  2. Krydda spetten med salt och peppar. Grilla dem runt om ca 7 min. Strö över persilja, salvia och gräslök.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa och halvera löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek lök och svamp i smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt pastan rinna av. Vänd ner den i stekpannan. Häll vinägretten över pasta och svamp. Servera till spetten.

Vad tyckte du om receptet?