Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglass

Rödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglass är en festlig dessert. Syran i vinet framhäver jordgubbarnas arom och sötma.

Rödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglassRödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglassRödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglass
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 dlrött vin- mjukt och bärigt

Färskostglass

  • 250 gvaniljglass
  • 0,5vaniljstång
  • 50färskost- naturell

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Blanda dem med sockret och häll på vinet. Låt blandningen stå och dra 1–2 timmar i kylen.

  2. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Låt glassen tina något. Vispa den mjuk tillsammans med vaniljfrön och färskost.

  3. Servera glassen genast tillsammans med de marinerade jordgubbarna.

Vad tyckte du om receptet?