Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mustig gryta som får koka länge passar bra på hösten. Servera gärna grönsallad som förrätt eller på assiett vid sidan om grytan.
Putsa köttet och skär det i kuber, ca 1 1/2 cim stora.
Marinad: Skala morot och lök och skär i grova bitar. Skiva sellerin grovt. Skala och hacka vitlöken. Lägg högrev och grönsaker i en bunke. Stöt peppar och enbär i en mortel. Lägg kryddorna i bunken. Häll på vin och vatten. Blanda om. Låt köttet marinera i kylen 6–8 timmar.
Ta köttet ur marinaden. Sila bort grönsaker och kryddor från marinaden.
Skär pancettan i små tärningar, Finhacka peperoncinon. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och fintärna moroten. Strimla sellerin.
Stek pancetta och chili i 2 msk olja i en gryta tills pancettan har fin färg och är knaprig. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri. Fräs tills grönsakerna är mjuka, ca 10 min.
Höj värmen och lägg köttet i grytan. Koka utan lock tills nästan all köttsky kokat bort. Häll på vinet och koka tills nästan all vätska kokat in.
Häll på tomaterna och marinaden och koka på svag värme under lock tills köttet är riktigt mört, 1 1/2–2 timmar. Krydda med salt.
Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda ner dem i grytan och sjud ca 5 min.
Servera grytan med bröd.