Recept av: Pia Hall
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter. Du kan även skära rotfrukterna i mindre bitar och blanda med linserna.
Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternacka, morötter och lök och skär i bitar och klyftor. Kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.
Lägg potatisen i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Lägg palsternacka, morot, lök och paprika i formen och tillaga ytterligare ca 20 min.
Linser: Skölj linserna. Skala och finhacka löken. Fräs linser och lök i smör ca 3 min. Häll på vin och vatten och rör ner buljongpulver, honung och salt. Sjud på svag värme ca 15 min.
Skala och skär morötterna i små bitar. Blanda ner dem i linserna och koka ytterligare ca 10 min.
Hacka persiljan och servera linserna med persilja och de ugnsbakade rotfrukterna.
Recept av: Pia Hall