Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter

Recept på rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter. Du kan även skära rotfruk­terna i mindre bitar och blanda med linserna.

Rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukterRödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukterRödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter
Rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter Foto: Christina Sundelin

Ingredienser

  • 4potatisar
  • 4palsternackor
  • 4morötter
  • 1gul lök
  • 2paprikor- gula
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt

Rödvinslinser

  • 2 dlbelugalinser
  • 3schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 4 dlrött vin- fylligt och fruktigt
  • 2 dlvatten
  • 1 msklantbuljongpulver
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 2morötter
  • 1 knippabladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternacka, morötter och lök och skär i bitar och klyftor. Kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.

  2. Lägg potatisen i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Lägg palsternacka, morot, lök och paprika i formen och tillaga ytterligare ca 20 min.

  4. Linser: Skölj linserna. Skala och finhacka löken. Fräs linser och lök i smör ca 3 min. Häll på vin och vatten och rör ner buljongpulver, honung och salt. Sjud på svag värme ca 15 min.

  5. Skala och skär morötterna i små bitar. Blanda ner dem i linserna och koka ytterligare ca 10 min.

  6. Hacka persiljan och servera linserna med persilja och de ugnsbakade rotfrukterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Pia Hall