Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena

Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena är frisk och god. Rödvin och jordgubbar passar ypperligt ihop. Citronverbenan ger en frisk grön citrussmak. Det går även bra att använda citronmeliss.

Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena
Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena
Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 1 dlströsocker
  • 10 bladcitronverbena- stora, eller 1/2 kruka citronmeliss
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 1 flaskarött vin- oekat, lätt t ex beaujolais (75 cl)
  • 34 dlmineralvatten

Garnering

  • jordgubbar- skivade

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna och mixa dem med socker, citronverbena och citronsaft till en puré.

  2. Vispa ihop puré och vin. Fyll en stor eller två mindre tillbringare till hälften med is och fyll på med vinblandningen. Tillsätt mineralvattnet och lägg i jordgubbsskivor som garnering.

Vad tyckte du om receptet?